Metro Movies 2018 Gaasperdammertunnel

Na een tussenpauze van een jaar is Metro Movies in 2018 weer terug met een nieuwe opzet en een nieuwe locatie. Niet onder metrostation Bullewijk, maar in de Gaasperdammertunnel. Een nog ongebruikte verkeerstunnel creëerde als medium een uitgesproken kans om met film, debat en kunst dit gebied onder de aandacht te brengen en ontwikkelingen van Amsterdam te belichten. Studiomeiboom verzorgde de productie, programmering en communicatie.

Concept – Maakbaarheid: gisteren, vandaag en morgen
Als thema voor de programmering werd maakbaarheid gekozen, een onderwerp passend bij de locatie en het feit dat de Bijlmer in 2018 haar 50ste verjaardag viert. Maar vooral ook een thema met een blik op de toekomst, op de vele uitdagingen en veranderingen die Amsterdam te wachten staat. Om hier invulling aan te geven werden naast epische films ook documentaires, een debat en een galerie geprogrammeerd. De diverse films gingen onder meer over idealen, hip-hop en de toekomstige samenleving. Het debat behandelde de vraag ‘van wie is de stad?’ En de galerie toonde onder meer maakbaarheid in de directe uitvoering van een kunstwerk op locatie. Een breed programma voor een divers publiek, waarbij per dag accenten naar verschillende doelgroepen werden gelegd.

Boven, debat met Floor Milikowski, Zef Hemel, Vincent Kompier, Najah Aouaki en Ama Koranteng Kumi. Onder,  graffiti artiest Anopsy werkend aan haar kunstwerk op locatie.


Promotietrailer, printcampagne en breed ingezette free-publicity.
En passant bevestigden we met de kleur ‘roze’ een millenial trend.

Resultaat – Zuidoost als bijzonder gebied op de kaart zettend
Naast het ontsluiten van de Gaasperdammertunnel bood het programma content voor beleidsmakers, filmliefhebbers, maar ook dagjesmensen en zette het daarmee mede de bijzondere ontwikkelingen van Amsterdam op de kaart.

Voor de meest actuele festivalinformatie bezoek / For the most current festival information visit Metro Movies