Studiomeiboom
Strategic and creative agency

Studiomeiboom ben ik, Hans Meiboom. Afhankelijk van de opdracht, de gekozen media of middelen werk ik samen met een team van diverse specialisten. Ik werk in opdracht en initieer eigen projecten in diverse gebieden van communicatie en creatie. Mijn expertise betreft (merk)strategie, concepting, branding, content-creatie, communicatie en design.

De rol die ik binnen een opdracht speel kan divers zijn. Ik adviseer, programmeer, produceer en begeleid projecten, waarbij ik strategische uitgangspunten koppel aan een creatieve en praktische uitvoering. Ik geloof niet in hokjesgeest, maar wel in partnership en co-creatie.

Visie en werkwijze
Uitgangspunt is het zoeken naar oplossingen die inspireren en engageren. Of het nu een merkconcept, campagne, huisstijl, evenement of op zich staande middelen en media zijn. Sterke merken –dit kunnen ook producten of diensten zijn– en succesvolle communicatie zijn gebouwd op ideeën en verhalen die waarde toevoegen en verbinden.

Om dit te realiseren hanteer ik de volgende werkwijze:

Onderzoek en analyse
Ik wil graag weten wat jouw verhaal is? Wie ben je? Waar liggen je ambities en wie zijn je potentiële klanten en concurrenten? In welke context opereer je? Enkele vragen die beantwoord moeten worden. Zo nodig in workshops en co-creatie.

(Merk)concept en strategie
Aan de basis ligt altijd een onderscheidend gedachtegoed of idee. Dit gedachtegoed of idee met ambities wordt manifest in een (merk)concept, een coherent verhaal met woorden, beelden en ideeën. Een bron van inspiratie en actie voor beleid, programmering, communicatie en (huis)stijl.

Uitwerking en toepassing
Het bewijs van je gedachtegoed en ambities. Met passende content in diverse vormen van media en design tot leven gebracht. Van een website, facebookpagina, abricampagne, krantenadvertentie tot flyer of film. Maar ook een tasje, lampfestival of event behoren tot de mogelijkheden.

Klanten
Ik werk(te) voor en met diverse opdrachtgevers zoals NRC Media, kantoorinrichter Ahrend, VPRO, Randstad Groep, Foam, TPG/Postnl, Wonam, CBRE, Stadsschouwburg Amsterdam, Humanistisch Verbond, woningcorporatie Ymere en de Gemeente Amsterdam.

Naast eigenaar van Studiomeiboom ben ik tevens zakelijk en creatief leider van Metro Movies en Bijlmerbios.

Meer weten?
Bel +31 (0)6 53727653 of stuur een mail.