Projectcase Bijlmerbios film(t)huis

Sinds 2015 programmeert, produceert en communiceert Studiomeiboom onder metrostation Kraaiennest Bijlmerbios . Een succesvol format voor placemaking in Amsterdam. Daarnaast hebben we vanaf 2013 ook diverse edities ontwikkeld voor Metro Movies, een urban filmfestival. Hiervan vonden de laatste twee edities plaats in de Gaasperdammertunnel. Naar aanleiding van deze formats starten we eind 2021 Bijlmerbios film(t)huis.

Concept – Het Film(t)huis van Zuidoost
Zuidoost kent bijna 100 duizend inwoners en zal de aankomende jaren groeien naar meer dan 150 duizend inwoners. Een stedelijk gebied van die grote verdient naar onze mening in het culturele aanbod een filmhuis. Een plek waar verhalen en ervaringen worden gedeeld, een plek voor ontmoeting en verdieping.Om het concept van een film(t)huis zo goed mogelijk te laten werken, is de setting informeel. Hierdoor ontstaan ​​openhartige gesprekken over diverse relevante onderwerpen.

Uitwerking – Meegroeien met de stad
Op dit moment huisvest Bijlmerbios film(t)huis in Lola Buitenpost, een voormalig kinderdagverblijf, dat sinds 2020 dienst doet als buurtbroedplaats. In deze tijdelijke locatie, die medio 2023 wordt afgebroken, programmeren we arthouse, documentaires en korte films. Al dan niet met een voor- of nagesprek. En alles in één zaal. Vanuit deze pilot hopen we in de komende jaren te kunnen bouwen naar een volwaardig filmhuis met meerdere zalen. Een filmhuis meegroeiend en passend bij een grootstedelijk gebied als Amsterdam Zuidoost.Boven: communicatie vindt plaats via diverse digitale media. Herkenbaar door de huisstijl die verwijst naar Afrikaanse stoffen die ook in het interieur verwerkt zijn.
Onder: promovideo’s